fredag 4. april 2008

Moissac

Etter seks dagers uproblematisk gange siden Cajark er vi fremme i Moissac. Vi har overnattet i Limorge, Vaylat, Cahors, Lascabanes og Lauzerte for vi i dag kom til Moissac. I Vaylat bodde vi i klosteret til Les Filles de Jesus, og fikk delta i messe samt fikk kveldsmat i et nydelig kloster.

Cahors er en flott gammel by og med elva Lot på tre sider (bilde over). I godvær var det godt med øl og salat etter endt tur.



Europas best bevarte middelalderbro (bilde over) førte oss videre sørover.


Her i Moissac er det katedralen med tilhørende kloster som er de store attraksjoner. Bildet over viser inngangspartiet til katedralen.
Men vi bor i et internasjonalt senter som tidligere var et kloster for karmelitt-munker (bilde over).
Været var varierende de første to dager men har gradvis bedret seg til full sommer i dag. For tre dager siden torde vi for første gang å gå uten lange ullunderbukser, i dag kunne vi gå i shorts. Og nå er det bedre med restaurantlivet pa fortauene.
Det er et økende antall pilegrimmer vi går sammen med. De fleste er franske, men ellers er det sveitsere og belgiere samt tyskere. Mange går langt, flere har gått fra Geneve til Le Puys og skal til Santiago.
Vi har nå gått 416 km pa 17 dagsmarsjer og har igjen 325 km til St-Jean Pied de Port, som er siste sted på den franske delen. Helsen er god, ingen gnagsår men en del småstrekk og smerter i muskelfester har det vært og er det.
I morgen går vi videre sørover. Først skal vi gå 15 km langs Canal de Midi for vi krysser den og går sørover. Det er 3-4 dagsmarsjer til neste litt større by, Condom, hvor vi forhåpentlig kan avlegge neste rapport.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei begge to! Fantastisk spennende å lese, jeg visste ikke at Pilgrimsleden var SÅÅÅÅ fasinerende! Men finnes det ikke noen god vin der dere går..??? Fortsatt God Tur!

Kari Gro sa...

Det er flott å kunne følge dere på ferden! Håper at kroppene "går seg til." Dere går virkelig lange dagsmarsjer! Det må være flott å møte sommeren på en slik vandring! Fortsatt god tur og god helse begge to!

peter sa...

petrs kommentar: jeg er visst ingen blogger. Skrev masse, men må visst også opprette en "konto" med passord og diverse. prøver igjen: GOD TUR fortsatt. Gratulerer med dagen til EL den 7.
P