Siden Conques har vi overnattet i Livinhac-Le-Haut (231 km), Figeac (255 km) og nå Cajarc (286 km).
I Conques hadde vi en flott kveld med aftensang, velsignelse av dagens 4 pilgimmer (Johan fra Belgia, Marliss fra Tyskland og oss) og en liten orgelkonsert. Dessuten felles kveldsmåltid i klosteret med innlæring av pilgrimssang. Meget inkluderende. Morgenen startet med fellesfrokost og morgenbønn, vi ble sunget ut av klosteret og tok veien fatt kl 8.30. Den gikk rett opp lia på andre siden og med utsikt mot Conques som en gjenglemt fjellandsby fra middelalderen (se bildet under).
Turen mot Livinhac ble strevsom, mye opp og ned samt regn og vind det meste av dagen. Vi fikk ingen stopp, vilket har medført at EL har fått smerter pa forsiden av venstre legg. Hun hadde derfor hviledag i går, og tok bussen fra Figeac til Cajarc mens jeg gikk turen. I dag har vi felles hviledag i Cajarc.
Turen først til Figeac og så til Cajarc foregikk pa en åsrygg med utsikt til gårder og gjennom små landsbyer. Og nå er det forsommer med farger og lukter, dyreliv og mye grønt. Lange etapper uten gårder i nærheten. Og en del kultur, for eksempel i form av en offerstein (dolme) og et av de eldste kors på hele pilgrimsvandringen rett ved (bilde under) og antakelig satt opp for å dempe effekten av den første.
Det er nå også andre pilgrimmer ute. Vi har gått parallelt med Johan fra Belgia i 10 dager. Rett før Conques traff vi tre lystige franske meklere i 60 års alderen ute på gastronomisk tur og med et romslig matbudsjett. Deres utstyr var spesielt. Den ene hadde rød paraply til bruk mot regn, han kalte vi paraply-Mariann. En annen hadde et stort supporterskjerf for Toulose rugbyclub utenpå en enkel regnkappe utenpå en svar tweedjakke. De tre gutta skal visst til Santiago, men det blir neppe til fots. De slet i motbakkene opp fra Conques og paraply-Mariann revurderte nok sitt utstyr senere på dagen når heftig langvarig regn ble kombinert med vind.
Forøvrig traff vi i går to 20-årige gutter fra Texas på vei fra Le Puys, som oss, og to kvinner på vår alder fra Sveits, de har gått fra Geneve. Alle skal til Santiago.
I dag er hviledag og det er sol og kaffe på uterestaurant. Vi beser også den gamle bykjernen. Kirken ligger i midten av bykjernen og har gamle relikvier samt minnehjørne over nonner somble drept i den franske revolusjon. Noen rampegutter på jakt etter andre rampegutter kommer feiende inn i kirken, men slår ned farten, demper seg og slår korsets tegn før de iler ut av kirken igjen.
Vi håper med hviledagen å lege Petters gnagsår og Else Lills leggproblemenr. Turen går videre i morgen. Om to dager overnatter vi forhåpentlig i kloster i Vaylats. Mer om det senere.
lørdag 29. mars 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
Vi får en liten smakebit av pilgrimslivet ved dine stadig mere levende beskrivelser, Petter. Turen følges med stor interesse her i huset. Ser dere for oss ved avmarsjen fra Conques, det må ha vært spesielt inspirerende å bli sunget avgårde. Og pilgrimssangen, er det noe man går og synger på underveis eller brukes den i klostrene? Den må dere lære oss, til høsten!
Håper hvilen har gjort bena godt. Fungerer utstyret bra?
Hilsen Grete og Nigel
Jeg beveger meg i ukjent terreng som blogg-kommentator! Tre tidligere kommentarer la seg ikke inn i rekken,- men tankene følger dere to vandrere! I kveld går tankene i særdeleshet til Else Lill, som opplver sin aller siste dag som 50-åring! I morgen svinger vi seidelen her hjemme for alle tiders dame som runder 60! Vi venter familien fra Heggedal hit på onsdag,- april er full av fest!
Alt godt for dere to pilgrimer!
Hilsen fra Grete og Kjell
Legg inn en kommentar