lørdag 22. mars 2008

Turen er i gang

Le Puy


Ut fra Le Puy. Bare 1520 km til Santiago



Mot Bains


Vi er nå kommet 6 dager avgårde. Fra Le Puy har vi overnattet pa Monistrol [28 ,km), Sauges (40 km), Sauvage (60 km), Aumont_Aubrac (86 km), Nasbinal (113 km) og til St Come Dolt (146 km). Vi angir avstanden fra Le Puy, man kan da lett lokalisere oss på Google-kartet nederst på siden.


Monistrol der nede


Alle disse dagene har vi gått i Massif Central, et område 1000-1300 m over havet. Terrenget er fantastisk, minner om fjellområdet mellom Lillehammer og Østerdalen, små tettsteder med steinhus og koselige nærmest seterveier.

På vei mot Sauvage
Storgarden Sauvage
er opprinnelig laget av tempelridderne pa 1200 tallet, de gjorde det for å forsvare pilgrimsveien mot røvere.
De fire første dagene var det overskyet, litt kaldt (0-5C) og litt sol. I går kom 15 cm snø og kuling forfra, det var heftig.
I snøvær på vei mot Nasbinal
Nå er vi på 400m hoyde ved elven OLT (også kalt Lot). I morgen går veien langs elven opp til Estaing, deretter venter Conques. Begge byene er uendret fra middelalderen. Vi gleder oss og håper på mer sommerlige temperaturer. Yr.no lover det mot slutten av uken.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så gøy at du har skrevet mer, nå har vi sjekket dere opp på kartet. Snestorm her hjemme også, men vi kan jo holde oss inne! Hilsen Nigel og Grete

Grete H V sa...

Ryktet om bloggen har nådd oss. Så flott å kunne følge dere på reisen! Vi er imponerte over "gå-på-motet" deres,- lange etapper under tildels barske vilkår! Dere blir råsterke innen fylte 60! Nå ønsker vi dere gode dager,- og at sola må varme dere opp etterhvert.
Beste hilsen fra Grete og Kjell